Followers

nuffnang

Wednesday, January 28, 2009

pertama kali...

period aku lambat la kali ni.... aku pi klinik doktor kata tak hamil...
'kalau aku belum period sila datang lagi minggu depan' katanya. so lepas semingguaku pun dtg lee.. dan kali ni alhamdullillah doktor sahkan aku hamil. kata orang masa 1-3 bulaN kita akan muntah muntah dan mual dan tak bermaya... tapi aku ok jee.. buat keje dan makan macam biasa... eksyen la konon sbb aku tak mengalami alahan macam orang lain. ingatkan keadaan ni berterusan..tapi sangkaan aku meleset. masuk 2 bulan lebih aku dah mula muntah loya dan tak lalu makan... badan aku letih sangat ... jalan nak pi kete pun aku rasa macam nak mati... fuhhh. bangun pagi aku dah rasa penat... aku muntah pula tak kira waktu..pagi petang siang dan malam.. penah aku tak tido ..muntah dari mlm sampai pagi... kesian suami aku..dia pun tak tido temankan aku...
sayang suami aku....
AKU MUNTAH TAK ABIS SAMPAI 3 BULAN...tapi berlarutan sampai 6 bulan... tapi ianya semakin kurang... alhamdulillah...
aku mulalah cari alternative untuk elakkan semua tu... tapai malangnya bila tau untuk semua tu TAKDE UBAT... apa kena buat ? bertahan je la...
mujurla aku berkenalan dengan ubat hormopathy Dr Azizan iaitu Salindah. Terasa keberkesanannya.. sapa sapa nak ubat tu cari laaa kat internet ssenag je nak cari... taip mengandung.com atau salindah.. akan jumpa semua tu...
Sepanjang tempoh aku mengandung..sampai ke hari ni dah masuk 8 bulan aku takde la alahan teruk. contohnya...
1. takde gusi berdarah
2. tak kejang otot
3. takde darah tinggi
4. takde kencing manis
5. tido selesa dan nyeyak... (time batuk tu dan kalau keje penat je ada masalah skit. lain ok je)
6. takde bengkak kaki
padahal family aku memang keturunan darah tinggi. berat aku pun dah masuk 90kg sekarang ni, mengandung ni. tapi alhamdulillah semuanya ok.
bukan nak promote .. tapi nak tolong ubat hormopaty rasa manis je..takde la macam rasa pahit ..senang dan mudah.. kalau boleh lepas bersalin pun nak ambik salindah jugak..tapi mak aku dah sediakan cara tradisional melayu... akar kayu dan herba.. jadi aku batalkan hasrat utk makan salindah.
aku diberitahu bahawa salindah alah dengan herba... maksudnya kalau makan salindah dan herba..bermaksud salindah tidak akan berfungsi.
NAK KETERENAGAN LANJUT BOLEH MASUK SINI http://www.salindah.com

3 comments:

Kasmaizun Enuni said...

Sis memang ambik set bersalin salindah je? Kiranya tak ambil langsung ye ubat Klinik yang Dr bagi?

Kasmaizun Enuni said...

Sis memang ambik set bersalin salindah je? Kiranya tak ambil langsung ye ubat Klinik yang Dr bagi?

Ima Norim said...

ubat salindah dan ubat doktor.. dua dua ambik ..tapi ubat doktor saya cuma ambik obimin je..lain i makan salindah

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

berapa usiamu sayanggg...

Lilypie Second Birthday tickers

solat