Followers

nuffnang

Sunday, August 14, 2011

Aku dan salindah.

Pengalaman aku sendiri.... Ketika aku hamil, aku cari macam macam produk nak bagi bayi sihat.. tapi apa yg aku jumpa mengecewakan.,


Sekiranya anda mabuk, pening dan sebagainya doctor akan kata… itu adalah lumrah.. nanti bayi lahir you pun sihat leee… ooo oo aku kena tanggung la semua ni. Berapa bulan? tu bergantung pada nasib.. huhuuu. Silap silap sampai 9 bulan mabuknyeee Doktor Cuma cakap makan je asik folic tuu dan obimin... alamak.. standard jee benda tuu.,br>

Aku cuba cari produk lain tapi aku Cuma jumpa produk yang baik untuk kulit bayi.. untuk gigi bayi untuk sihat dan tiada satu pun yang betul betul baik untuk aku dan bayi aku…sepanjang sembilan bulan …


Sehinggalah aku berjumpa SALINDAH.


Inilah kali pertama aku jumpa produk tambahan yg lengkap untuk aku dan anak. Mula dari mengandung sampai melahirkan… satu satunya dipasaran.. selain dari tu semua untuk bayi saja.. dan tak membantu aku yg mabukk. Terutama.. bila urat biru rasa senggal.. sakit belakang..takde produk membentu.. kalau nak makan ubat sebarang, BAHAYA ia akan memudaratkan bayi .. tak mo aku…
yup most ubta kat farmasi mesti ada kesan pada ibu dan bayi..cuma kurang atau tak.. Sehinggalah sampai tahap aku cukup sendetif pada lebel lebel makanan yg entah apa apa diletaknya utuk bayi aku …


Bermula usia kandungan aku 2 bulan aku dah start makan salindah B1 sampai aku selamat melahirkan… alhamdlillah… di labour room pun aku makan B6. memang cepat aku bersalin.. selalu kalu anak bongsu ambik masa 12 jam … tapi aku lebih awal dr tuu.. sakit sekejap jee mula pukul 1, pukul 3 tepat aku dah selamat melahirkan secara normal.


Aku amat berpuas hati dengan salindah. paling syok ada remedi tambahkan susu.. elak anak kuning..dan alhamdulillah anak aku tak kuning dan susu aku banyak membuak.. so mulalah after bersalin aku menjual salindah.. sbb utama di aproduk orang muslim. sebab kedua di amemang berkesan, sbb ketiga tiada kesan samping.. sbb keempat ..takde rasa pahit..manis jee semua..dan sbb sbb lain.


sesiapa yang nak boleh la cari kat internet ni ada banyak ornag jual salindah.. tak pun pegi la store onlin eaku..anakmaksayangdotcom.
tapi aku cum aanta hari sabtu jee sbb aku ambik kat stokis ari sabtu je.. kalau orang Penang pi terus factory nya.. Tu je utk ari ni.. wassalammm

7 comments:

~idaman~ said...

Salam...
Satu pengalaman yang amat beharga bagi seorang perempuan...

seri hati said...

terima kasihh..

dya said...

pengalaman dya yang bru preggy 7 weeks..tq akk..
dya follower sini iyer...jemput singgah my blog ya...harge salindah tue tetap ke??

seri hati said...

tq dya.. akak melawat blog u juga nanti..no problem..

noura nakajima said...

Kt mn factory dy kt penang?tq

shah said...

salam kami ada menjual barang kesihatan berasaskan sarang burung,tudung,handbeg..kami adalah bumiputra sepenuhnya dan berdaftar dengan SSM...blh tgk2 di fb kami
https://m.facebook.com/shaharul.enterprise

khasiat sarang burung walit:
*mengubati penyakit asma.
*mengurangkan kahak dan batuk.
*sesuai untuk wanita mengandung dan juga bayi dlm kandungan.
*mengurangkan ksan nikotin kpda perokok dan mengurangkan serangan barah.
*mengubati sakit sendi.
*memperkuatkan sistem paru-paru.
*melancarkan pembuluh darah,nafsu makan dan membaiki sistem pencernaan.

kegunaan untuk wanita danjuga untuk kanak-kanak:..
*bertindak sebagai agen pemutihan.
*mempercepatkan proses penyembuhan selepas bersalin.
*baik untuk wanita hamil& mengurangkan sakit dibhagian punggung serta menguatkan paru-paru bayi dlm kandungan.

untuk kanak-kanak: memperkuatkan paru-paru serta membantu memberi tenaga dan mencergaskan minda...

Tanpa bahan pengawet.Muslim produk.

pati sarang burung rm80.00
jus sarang burung 3btol rm10.00
sarang burung 1gram rm8.00

khasiat kopi dan coklat walit:
*menguatkan sistem imunisasi tubuh
*melancarkan peredaran darah
*awet muda/agen anti penuaan terbaik
*sistem perkumuhan yang baik
*meningkatkan dya metabolisme,menguatkan tulang dan sistem saraf.

kopi walit tongkat ali dan maca rm25
coklat walit k.fatimah dan mas cotek rm28
k.fatimah burung walit plus collagen rm28

berminat blh hubungi sya 0149705845 shah.

Izs Ila said...

Assalamualaikum kak..bolh tlg bg alamat detail fctry salindah @pn stokis kt area penang...email kt sy @pn sms kt no sy..01124073360..izs

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

berapa usiamu sayanggg...

Lilypie Second Birthday tickers

solat